Water

Het Proefstation verzorgt de coördinatie naar meer waterbeschikbaarheid in de land- en tuinbouwsector

Coördineren om dan te implementeren

Life ACLIMA is een Europees project maar wordt vertaald naar een lokaal niveau. Dat maakt dat we dicht bij onze doelgroep zitten maar tegelijk ook een voorbeeld moeten zijn voor andere landen. Lokaal implementeren, internationaal rapporteren en dat met verschillende partners. Geen sinecure maar met 3 vuistregels laten we projecten vlot lopen.
1. Duidelijke en effectieve communicatie. Zorg dat iedereen begrijpt wat je te zeggen hebt, definieer een duidelijk doel en betrek iedereen in het besluitvormingsproces.
2. Beheer de verwachtingen. Veel actoren met verschillende verwachtingen. Als coördinator ben je het aanspreekpunt en weet je perfect wat er gebeurt, wie waar naartoe wilt en wat de technische details zijn.
3. Wees nieuwsgierig. Doe kennis op, leer van je partners en gebruik dit dan weer in een volgend project.

Beleid op maat van telers

Onderzoek en werk op het terrein zijn zeer waardevolle aspecten binnen dit project. Waar het echter ook om draait is om fundamentele zaken te veranderen. Mee werken aan een beleid waarbij telers op nummer 1 staan en het respect krijgen dat ze verdienen. Het is niet makkelijk om deze dagen land- of tuinbouwer te zijn. Doordat we weten wat er leeft bij de telers zijn we in staat om beleidsaanbevelingen te formuleren die telers ten goede komen.

“Het is altijd een plezier om met het Proefstation in zee te gaan. Ze vertrekken steeds vanuit een passie en hebben daarnaast een enorme drive en plezier in wat ze doen. Dat zorgt voor een aangename werksfeer waar ik binnen projecten graag deel van uitmaak.”

Stan Verdonck – Senior Expert Glastuinbouw Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM)

Stel je vraag over het life ACLIMA-project aan Joris De Nies

Joris zet zich al jaren in voor meer waterbeschikbaarheid in de tuinbouwsector. Als projectcoördinator van Life ACLIMA kan hij zich dus helemaal uitleven binnen dit verhaal
Stuur hem dus gerust een bericht voor meer informatie.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder