Soort project:

ADLO-Demo

Duurtijd:

01/03/2023 - 28/02/2023

Partners:

Inagro (coördinator) – PCG – PSKW

Door de stijgende stikstofprijzen de laatste jaren, de lagere bemestingsnormen en de nog steeds onvoldoende goede waterkwaliteit wordt het nog belangrijker om meststoffen zo optimaal mogelijk in te zetten. De uitdagingen in de groenteteelt is om voldoende stikstof in de bewortelbare zone te hebben zonder verlies naar de diepere grondlagen. Dit is zeker het geval voor groenten met een late oogstperiode. Dit omdat de stikstofopname richting het najaar daalt en het risico op uitspoeling stijgt. De focus van het ADLO-project N-FIT groenten: N-fractioneren, Innoveren en Techniek in de groenteteelt ligt op een gefractioneerde bemesting met meerdere staalnamen.

De minerale bemesting zal plaats specifiek worden toegediend, dit zowel bij het planten als bij het bijbemesten. Hierbij wordt ingezet op meerdere bijbemestingen via verschillende technieken. Per demoveld worden er vijf verschillende technieken getoond naast de klassieke manier van werken. En dit in de teelten bloemkool en prei.

Er zal sterk ingezet worden op communicatie, zo zal er op elk perceel jaarlijks een bezoekmoment worden georganiseerd. Ook op de werktuigdagen zal het project aan het grote publiek worden gedemonstreerd. Verder zullen er korte berichten worden verspreid wanneer er stalen worden genomen en er al dan niet wordt bijbemest. Voor deze artikels en korte berichten kan je terecht op de website www.groentenadvies.be waar je meer info vindt over N-FIT groenten: N-fractioneren, Innoveren en Techniek in de groenteteelt.

Interesse in bodem en bemesting?
Wist je dat je bij ons terecht kan voor analyse en adviezen? Ontdek er hier alles over.

Meer informatie

Contactpersoon

Financierders