De voorlichtingsdienst van het proefstation speelt een belangrijke rol in het doorstromen van relevante onderzoeksresultaten naar de praktijk. De voorlichters Ilse Leenknegt en Isabel Vandevelde staan telers bij met professioneel teeltadvies op basis van jarenlang opgebouwde kennis en ervaring. Via regelmatige bedrijfsbezoeken ondersteunt de voorlichtingsdienst Uw bedrijf om deze te laten functioneren in een uitdagende markt. Tijdens de bedrijfsbezoeken worden de gewassen geïnspecteerd en wordt advies gegeven rond klimaatregeling, bemesting, watergift en gewasbescherming.

Teeltvoorlichting Isabel

De voorlichtingsdienst is gespecialiseerd in de teelt van kropsla en alternatieve slasoorten, zowel grondteelt als hydrocultuur (MGS en floating systeem). Ook voor volgende teelten kan je terecht bij onze voorlichtingsdienst: diverse bladgewassen (andijvie, veldsla, selder, …), serrebloemkool en courgette.

Telers die gebruik maken van onze teeltvoorlichtingsdienst, kunnen hier onze weekverslagen raadplegen.

Vragen of interesse in voorlichting? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag verder met advies op maat.

Ir. Ilse Leenknegt

+32 (0)478 / 44 54 56
ilse.leenknegt@proefstation.be

Ir. Isabel Vandevelde
+32 (0)478 / 413 453
isabel.vandevelde@proefstation.be