Gewasbescherming

Wij combineren ervaring, strategieën, de juiste tools en producten die bescherming bieden tegen verschillende plagen. Je gewassen zijn in goede handen bij het Proefstation.

GEP proeven op werkzaamheid en fytotoxiciteit

Sinds 2004 is het Proefstation gecertificeerd om GEP-proeven uit te voeren. Het voornaamste doel van
van deze proeven is ervoor te zorgen dat proeven van hoge kwaliteit worden uitgevoerd.

Biologische bestrijding en selectiviteitsproeven

PSKW heeft veel expertise in onderzoek en ontwikkeling van biologische bestrijders, zowel microbiële als macrobiële.

Demonstratieproeven en evenementen

Als bedrijf kan je samen met je klanten je proeven bezoeken. Wij demonstreren graag onze expertise en brengen jouw proef tot leven.

Screeningsproeven, residustudies en resistentiemonitoring

Producten die zich nog in de onderzoeks- of vroege ontwikkelingsfase bevinden, kunnen een specifieke proefopzet vereisen. Ontdek ons aanbod.

Regenbestendigheid, UV-degradatie en fysische compatibiliteit

Het testen van de mogelijkheden van al het bovenstaande maakt deel uit van onze proeven. In overleg kunnen we tot een proef komen die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Zaden, biostimulanten en meststoffen

Het Proefstation voor de Groenteteelt staat bekend om zijn verscheidenheid aan proeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Onze infrastructuur en mensen zijn volledig uitgerust om proeven op maat uit te voeren.

Rassenproeven

Rassenproeven zijn altijd een belangrijke pijler van onze activiteiten geweest, zowel voor openlucht – als serreteelten. Ontdek onze werking.

Ziekte en plaaggevoeligheidsproeven

Voor een aantal ziekten en plagen bieden wij proeven aan waarbij wij jouw resistente of tolerante rassen testen tegen ziekten en/of plagen in vergelijking met de door jou gekozen referentierassen.

Proeven met biostimulanten

Biostimulanten winnen aan belang in de groenteteelt, wanneer hun beweerde effecten op de plantengroei en/of de abiotische stresstolerantie in veldproeven kunnen worden aangetoond.

Bemestingsproeven

Wij bieden proeven aan om te testen of je meststof voldoende voedingsstoffen levert voor een goede gewasgroei en of je meststof groenten van goede kwaliteit levert.

Co-development van automatiseringstechnieken en innovatieve technologieën

Met onze ruime ervaring in de (co-)ontwikkeling van diverse landbouwapparatuur en -technologieën kunnen we je bedrijf inzichten van onschatbare waarde bieden om het te helpen de concurrentie voor te blijven. Samenwerken met ons kan meer zijn dan alleen toegang krijgen tot onze expertise en middelen. Het is een kans om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve technologieën waar zowel jouw bedrijf als de hele tuinbouwsector van kan profiteren.

Testen van machines en teeltsystemen

We kunnen je helpen met het testen van verschillende gewassen op nieuwe teeltsystemen. Lees er hier meer over.

Robotica, remote sensing proeven en demonstraties

Van vroege ontwikkeling en testen tot demonstratie en validatie van marktrijpe technologieën.

Software en modelvalidatie

Klimaatbeheersing, sensoring – modellen voor het schatten van plantengroei/opbrengst en/of fenologie van plagen en ziekten.

Proeven met kunstlicht

Nieuwe lichtspectra, nieuwe lichtregimes, nieuwe soorten lampen kunnen allemaal worden onderzocht in onze installaties voor de teelt van zowel vrucht- als bladgroenten.

Proefsuggesties?

Een verzoek of idee heeft dat niet op onze website staat, neem dan contact met ons op. De kans is groot dat we een proef op maat kunnen uitwerken of je kunnen doorverwijzen naar onze partners.

Consultancy

Onze experts kunnen je van dienst zijn tijdens de fase van R&D (technische expertise) of marketing (marktinzicht, verkoopondersteuning).

Promotiemateriaal nodig?

Onze in-house fotograaf/grafisch ontwerper/video editor kan promotiemateriaal of een kort videoverslag maken van de proef die wij voor jou uitvoeren.

Subsidies verwerven

Uitzoeken voor welke subsidies uw bedrijf en project in aanmerking komen en vervolgens het aanvragen van subsidie kan een uitdaging zijn. Wanneer wij een belangrijke rol kunnen spelen bij de uitvoering van het project (veldproeven), kunnen onze onderzoekers u helpen bij uw aanvraag.

Bezoek het proefstation

Heb je een idee maar wil je tot in detail weten wat we te bieden hebben? Dan verwelkomen wij je graag om dit met onze experts te bespreken. Een rondleiding door de faciliteiten en proefvelden helpt om concrete technische details te bespreken en geeft je een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Infrastructuur

Benieuwd naar wat we allemaal te bieden hebben?
Onzeonderzoeksfaciliteiten bestaan uit een kas (°2006) van 1,9 ha met 38 onafhankelijke compartimenten waar o.a. tomaten, sla, paprika, komkommer en courgette worden geteeld.

Meer dan 10 ha velden zijn beschikbaar voor veldgroenteproeven op o.a. prei, bloemkool, bladgroenten, asperges, kool, courgette, enz.