Ons netwerk

Samen staan we sterk. Binnen het Proefstation kunnen we rekenen op een uitgebreid netwerk. Enerzijds hebben we een telersnetwerk met meer dan 600 leden. Zo houden we steeds de vinger aan de pols in het werkveld. Maar ook op nationaal en internationaal netwerk hebben we waardevolle connecties.

GLITCH – Energie – en klimaatneutrale glastuinbouw

Binnen Glitch waren er heel wat boeiende taken uit te voeren door PSKW. Lieve Wittemans, coördinator tomaat, legt uit welke expertise van onze onderzoekers nodig was om de projectdoelstellingen op tijd te halen.

Life ACLIMA – Waterbeschikbaarheid in land- en tuinbouw

Een project coördineren voor Life is geen sinecure. Hoe houdt projectcoördinator Joris De Nies alle ballen tegelijk in de lucht en hoe zorgt hij ervoor dat de deadlines behaald worden? Ontdek het hier.

SMART GROWERS –  Innovatie in de land- en tuinbouwsector

Van irrigatieadvies door drones tot het intelligent aansturen van aspergeteelten door sensoren. Renik van den Eynde vertelt over onze rol in dit project en hoe we er vandaag de dag nog de vruchten van plukken.

Infrastructuur

De onderzoeksfaciliteiten bestaan uit een serre (°2006) van 1,7 ha met 35 onafhankelijke compartimenten waar o.a. tomaten, sla, paprika, komkommer en courgette worden geteeld.

Meer dan 10 ha velden zijn beschikbaar voor veldgroenteproeven op o.a. prei, bloemkool, bladgroenten, asperges, kool, courgette, enz.

Onze projecten

Hierboven werden al 3 projecten toegelicht door onze onderzoekers.
Maar er zijn uiteraard veel meer projecten dan dat. Hier kan je alle lopende en afgelopen projecten bekijken.

Interesse in een samenwerking als projectpartner?

Wil je een eerste idee aftoetsen? Heb je een concreet voorstel voor een samenwerking of wil je er graag eens over praten? Contacteer dan Joris.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder