Soort project:

Horizon 2020

Duurtijd:

01/02/2015 - 31/01/2018

Partners:

Stichting DLO- Wageningen (Nederland) i.s.m. Proefstation voor de Groenteteelt (België), Umea Universiteit (Zweden), Ben-Gurion Universiteit van de Neveg (Israël), Irmato (Nederland), De Tuindershoek (Nederland)

Al eerder is er in het Europese project CROPS een oogstrobot voor paprika ontwikkeld. De afgelopen tien jaar heeft fundamenteel onderzoek echter geleid tot inzichten en technologische ontwikkelingen waarmee de SWEEPER-partners deze robot verder kunnen ontwikkelen. De robot wordt de eerste oogstrobot ter wereld die in een commerciële kas zal worden ingezet. Hiermee kan de robot de leidende rol van Europa op het gebied van landbouwrobotica versterken. Ook verbetert hiermee het concurrerend vermogen van de Europese glastuinbouwsector, die te maken heeft met een gebrek aan ervaren arbeidskrachten.

Deze first-generation oogstrobot voor paprika zal een nieuw hightech commercieel werkgebied openen. SWEEPER gaat zich concentreren op paprika, waarvan in Europa jaarlijks 1.300.000.000 kg wordt geoogst. Naar verwachting zal de kennis en technologie uit het SWEEPER-programma eenvoudig op andere kasgewassen kunnen worden toegepast.

12 september 2018: op het einde van het project is op het Proefstation voor de Groenteteelt de oogstrobot voorgesteld aan het grote publiek. Een verslag van deze voorstelling vindt u in dit filmpje.

U dient aangemeld te zijn om toegang te krijgen tot de volledige lijst publicaties.

Teelttechniek SWEEPER_OOGSTROBOT IN ACTIE_2018

Teelttechniek SWEEPER_2017

Teelttechniek SWEEPER_crop-criterions

Teelttechniek SWEEPER_Altering plant morphologiy by means of LED lightning

Teelttechniek SWEEPER_influence of harvesting method on sensitivity for plant diseases and fruit quality

Teelttechniek SWEEPER_Selection of the most appropriate varieties for mechanical harvesting

Teelttechniek SWEEPER_Demonstration

Teelttechniek SWEEPER_Effect of cultivation technique on crop openness and production

Teelttechniek SWEEPER_Enhancing crop openness by means of climate control

 

Meer informatie

Contactpersoon