Samenwerken

Het is door samen te werken, de hulpvaardigheid en het vertrouwen dat we in elkaar hebben dat het proefstation draait en blijft draaien.

Bovendien zijn we allemaal ondernemend en dat komt de tuinders en de andere ondernemers in de tuinbouwsector alleen maar ten goede.

Praktijkgericht innoveren

Innovatie is natuurlijk een zeer belangrijke waarde voor een onderzoeksinstelling. Echter willen we niet gewoon innoveren, maar houden we hier altijd rekening met de praktijk en de praktische oplossingen die we willen bieden voor de toekomst van de tuinbouw.

Door onze leergierigheid voorop te stellen, slagen we er steeds weer in om dit te bewerkstelligen.

Betrouwbaar

Iedereen wil fier zijn op z’n werk en correct werken. Echter gaat betrouwbaarheid breder dan dat. De cijfers die we communiceren, de teksten die we schrijven voor magazines en telers, het onderzoek dat we voeren en naar buiten brengen, daarin willen we als onderzoeksinstelling zeer betrouwbaar werk afleveren en zo duurzame samenwerkingen met collega’s en partners bekomen.

Passie

Gedrevenheid, betrokkenheid en enthousiasme zijn begrippen die iedereen op het Proefstation hoog in het vaandel draagt. Enthousiasme werkt immers aanstekelijk en het is heel fijn om met gedreven collega’s en partners te mogen samenwerken.

Die gedrevenheid en dat enthousiasme gaat zo ver dat het een passie wordt. Een passie om een sector mee vorm te geven en dag na dag beter te maken.

Klantgericht

We luisteren naar de noden van al onze leden, de telers, maar ook naar de noden van de hele sector in relatie tot de geldende regelgeving.

We zetten prioriteiten om de meest dringende en grootste uitdagingen van de telers aan te pakken. We zoeken mee naar oplossingen en stellen ons flexibel op. Dat doen we steeds op een eerlijke en respectvolle manier.