Duffelsesteenweg 101, Sint-Katelijne-Waver

03/22/2022 10:30 - 03/22/2022 17:00

 width=

UPDATE: Inschrijven kan enkel nog voor het namiddagprogramma!

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en geven we met het Proefstation voor de Groenteteelt meteen ook het startschot van de 3de editie van WaterWijs.
Die dag organiseren we een best off van onze projecten en demo’s rond water.

In de voormiddag kan je aansluiten op één van onze demo’s. Vanaf 12u ben je welkom op het Proefstation voor een hapje, een drankje en een netwerkmoment.
Wij voorzien alles. Ook enkele interessante partners, toeleveranciers en technologiebedrijven die graag toelichten hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een duurzaam waterverhaal. In de namiddag stellen we een reeks interessante projecten voor, daarna is er opnieuw ruimte om te netwerken, een hapje en een drankje.
Schrijf je onderaan deze pagina in voor dit interessante event rond water.

Een greep uit de projecten die aan bod zullen komen:

  • Life ACLIMA: Met dit Europese project willen we land- en tuinbouwbedrijven ondersteunen om op een toekomstgerichte en duurzame manier antwoorden te bieden op de toenemende waterbehoefte en dalende waterbeschikbaarheid in de land- en tuinbouwsector als gevolg van de klimaatverandering. Vanuit de expertise van het projectteam krijg je informatie over welke waterbesparende maatregelen op jouw bedrijf het meest interessant zijn. Dit advies kan verschillende zaken inhouden: advies over technieken, advies over waterkwaliteit, informatie over subsidiekanalen,… Niet te missen dus.
  • Smart Farming met Smart Growers: Het concept van Smart Farming tracht de productiviteit duurzaam te verhogen. Dat is mogelijk op 3 wijzen: door data te benutten, door precisielandbouw toe te passen en door automatisering & robotica in te zetten.
  • Bodemkracht: Met innovatieve producten en maatregelen proberen we het vochthoudend vermogen van de bodem te verhogen, infiltratie te verbeteren en verdamping van bodemvocht tegen te gaan.
  • Andere projecten die we op WaterWijs zullen toelichten zijn onderandere DRIP, Groente-N-advies, B3W, Nitroman, Soilcom, Selova, zuivering van huishoudelijk afvalwater, WaterReserveBARATom, HydroPhyt en GoTo2.

Schrijf je nu in
Inschrijven kan heel makkelijk via onderstaand formulier. In dit formulier kies je welke demo’s je graag volgt in de voormiddag, of je graag deelneemt aan het netwerkmoment met hapje en drankje op het Proefstation voor de Groenteteelt en of je aanwezig bent op de toelichting van onze verschillende projecten in de namiddag.

[gravityform id=”37″ title=”true” description=”true”]