Laden Evenementen

SWEEPER consortium demonstreert paprika oogstrobot

Op woensdag 12 september a.s. van 14:45 tot 18:00 uur kunnen telers, toeleveranciers en de pers de live demonstratie zien van de SWEEPER paprikaplukrobot. Deze demonstratie zal gegeven worden op het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver (België), één van de partners uit dit internationale onderzoeksproject. De BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, coördineert het project waaraan ook partners uit Zweden, Israël, Nederland en België deelnemen.

De SWEEPER robot is de eerste paprika oogstrobot ter wereld die in een praktijk serre zal worden gedemonstreerd. SWEEPER concentreerde zich de afgelopen drie jaar op het oogsten van paprika, waarvan in Europa jaarlijks 1.3 miljoen ton wordt geproduceerd. Het consortium verwacht dat het resultaat binnen enkele jaren zal leiden tot een marktintroductie van de robot. Dit onderzoeksresultaat bevestigt de leidende rol van Europa op het gebied van het high-tech agro-robotica onderzoek en versterkt het concurrentievermogen van de Europese glastuinbouwsector.

Voor deelname aan de demo is aanmelden verplicht. Dit kan door de pagina hieronder in te vullen, deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op: www.sweeper-robot.eu.

Inschrijving demodag Sweeper 12/09

 

Gegevens

Datum:
12 september 2018
Tijd:
14:30 - 18:00

Organisator

Proefstation voor de Groenteteelt
Telefoon:
015 30 00 60
E-mail:
info@proefstation.be
Site:
www.proefstation.be

Locatie

Proefstation voor de Groenteteelt
Duffelsesteenweg 101
Sint-Katelijne-Waver, 2860 België
+ Google Maps
Telefoon:
003215300060
Site:
www.proefstation.be