Laden Evenementen

Save the DATE

Studiereis Druppelirrigatie Portugal-Spanje

Hoe omgaan met waterschaarste in warme gebieden?

Afgelopen zomer werden we met onze neus op de feiten gedrukt. Langere en drogere periodes lijken een normale zaak te worden. We worden gedwongen om innovatief en duurzaam om te springen met ons water. In Warmere streken zijn ze langer bekend met deze uitdagingen. Het leek ons dan ook een uitgelezen kans om bij onze Zuiderburen (Portugal, Spanje) ons licht op te steken. Hoe gaan zij met deze uitdagingen om? Hiervoor organiseren we een studiereis van 4 tot 7 november in Spanje. Gelieve snel te laten weten als u graag zou deelnemen!

Deze studiereis kadert binnen het LEADER-project ‘IRRI-Wijs’ in de regio Kempen Maasland. Het project wordt gefinancierd door het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Vlaanderen, provincie Limburg en de praktijkcentra: PSKW, BDB en Pcfruit.

Praktisch:

 

Periode?

Vertrek: Zondag middag 4/11

Aankomst: Woensdag late avond 7/11

 

Locaties?

Zuid Portugal + Zuidwest Spanje

Faro (PT) – Huelva (SP) – Sevilla (SP) – Cadiz (SP)

Wie? Alle Vlaamse telers kunnen deelnemen.
Kostprijs? Onder bepaalde voorwaarde is deelname van telers uit Leader gebied  ‘Kempen Maasland’ (regio Noordoost Limburg) gebied grotendeels bekostigd uit Leader project “IRRI-Wijs”. Anderen kunnen deelnemen aan verminderde kostprijs dankzij externe financiering.
Aantal plaatsen? Aantal plaatsen is beperkt (+/- 40 p).
Meer informatie? Meer informatie volgt spoedig, nadat er meer duidelijkheid is over exacte reisprogramma. Gelieve bij interesse ons (Liesbeth en Joris) te contacteren!

programma?

-Praktische veldbezoeken met druppelirrigatie bij telers

  • Bessen
  • Vollegrondsgroenten
  • Asperges

-Hoe werken zij met sensoren? Welke ervaringen hebben ze en hoe kijken ze hiernaar in

de toekomst?

-Gespecialiseerde bedrijven rond watergebruik

 

interesse?

Heeft u interesse in deelname? Neem dan snel contact op met Liesbeth of Joris. Wij houden jullie dan verder op de hoogte over verdere planning en kostprijs!

Gegevens

Begin:
4 november 2018 @ 08:00
Einde:
7 november 2018 @ 17:00