St.Jansweg 20, Venlo

09/03/2020 16:30 - 09/03/2020 17:00

 width=

Op donderdag 3 en vrijdag 4 september is het zover: De eerste Kick-off van het INTERREG-project Smart Growers gaat van start. Dit gebeurt op de Compas Agro Innovatiedagen te Venlo, Nederland. Op deze dagen komt u alles te weten over de nieuwste innovaties op vlak van boomteelt, asperges en blauwe bes.

Op donderdag 3 september vind de officiële openingsreceptie plaats van dit project. Inschrijven kan gebeuren via deze link: https://www.smartgrowers.eu/events/event-three-4sd5w

Op vrijdag 4 september is het de beurt aan de aspergeteelten. Het programma gaat door in de namiddag (12:45-16:30 uur). De volgende onderwerpen worden behandeld:

 width=

Aanmelden is verplicht gezien COVID-19. De plaatsen zijn hierdoor beperkt. Aanmelden  doet u op de website (link hieronder) door op de knop “aanmelden” te klikken.  Op deze website kan u ook nog extra informatie op terugvinden.

https://www.compas-agro.nl/aspergeplatform/

 

Meer info over het project Smart Growers

 width=

Het project Smart Growers heeft als doel Smart Farming in de Vlaams-Nederlandse grensregio te stimuleren. Hiervoor worden drie toepassingen onderzocht voor blauwe bes, asperge en boomkwekerij in volle grond.

De eerste toepassing is onkruidbestrijding door cameraherkenning en zo biologisch/thermisch deze bestrijden.

Als tweede toepassing wordt duurzaam omgaan met water beoogd door irrigatiesystemen op een intelligente manier aan te sturen. Hiervoor wordt een prototype ontwikkeld voor draadloze communicatie tussen sensoren verspreid over het perceel. Dit wordt dan vertaald naar een  universeel en betaalbaar sensornetwerk. Hierdoor kan er veel zuiniger geïrrigeerd worden.

Als derde toepassing wordt nagegaan of via remote sensing-technieken mee kunnen helpen bij het opsporen van problemen en bij het in kaart brengen van veldvariatie.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan zeker deze website en schrijf je in op de nieuwsbrief:  www.smartgrowers.eu.

 

 

 width=