Door de langere perioden van droogte hebben glastuinbouwbedrijven er baat bij om hun bassin correct te dimensioneren. Om bassins te dimensioneren beschikt het Proefstation over tools waarbij er verschillende simulaties gemaakt kunnen met verschillende klimaatscenario’s.  Daarnaast is er ook expertise aanwezig om de waterstromen op het bedrijf zo efficiënt mogelijk aan te wenden. Zo hebben we ervaring met verschillende innovatieve zuiverings- en ontsmettingstechnieken om water zo lang mogelijk in het systeem te houden. Onze expert Ado Van Assche kan samen met jouw de waterstromen in je bedrijf onder de loep nemen. Om je waterbeschikbaarheid te vergroten kunnen we bovendien ook bekijken of er alternatieve waterbronnen (andere dan hemel- en grondwater) aan te wenden zijn.

 

 

 

Momenteel loopt ook het project Life ACLIMA. Binnen dit project begeleiden we telers naar een waterrobuust bedrijf? Interesse? Ontdek dan hier onze klimaatadaptatietrajecten.

Nog vragen ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Joris. We helpen je graag verder met advies op maat.

Contacteer Joris De Nies voor wateradvies

Heb je als openlucht- of serreteler een vraag over watergebruik op jouw bedrijf? Contacteer ons gerust en wij zorgen voor een bron aan inspiratie.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder