Een biofilter kan je heel gemakkelijk zelf bouwen. Maar welke materialen heb je nodig? En waarop moet je letten? Tijdens een praktische workshop ‘Biofilter bouwen’ helpen we je graag op weg. Met koppelstukken, leidingen en cubitainers gaan de deelnemers aan de slag om zelf een biofilter te bouwen.

Wat mag je verwachten?
Ben je geïnteresseerd in een biofilter op jouw bedrijf ? Wij zorgen voor een compleet bouwpakket, waarmee je aan de slag gaat op de workshop. Na de workshop kan je de afgewerkte biofilter meenemen. Gelieve ten laatste 3 weken voor de workshop uw proefcentrum te contacteren, indien je interesse hebt in dit aanbod.

Kom je graag even langs voor enkele praktische tips? Alle geïnteresseerden zijn welkom tijdens de workshop. Indien gewenst, kan je op de dag van de workshop alsnog een bouwpakket bestellen om enkele weken later af te halen op uw proefcentrum.

Waar en Wanneer?
De workshops worden georganiseerd op opvolgende locaties:
28 januari in Merchtem christel.vanceulebroeck@vlaamsbrabant.be 0473/322981
15 januari Sint-Katelijne-Waver (bij voldoende interesse) luc.de.rooster@proefstation.be 0491/370849
21 januari Herent christel.vanceulebroeck@vlaamsbrabant.be 0473/322981
14 januari destelbergen els.pauwels@pcsierteelt.be 09/353 94 88

Inschrijven is verplicht en kan tot 2 dagen voor de workshop. Let wel: indien u een bouwpakket biofilter wenst, gelieve ten laatste 3 weken voor de workshop in te schrijven (zodat we de bouwpakketten tijdig kunnen bestellen). Het aantal plaatsen is beperkt.

Prijs?
Deelname aan de workshop is gratis. De prijs van het bouwpakket ‘biofilter’ is sterk afhankelijk van de bedrijfssituatie (overdekt opgesteld of niet), de hoeveelheid restwater dat verwerkt moet worden en het materiaal dat voor handen is (bv. gerecycleerde cubitainers). Bij interesse tot aankoop worden deze puntjes overlopen en de juiste prijs bepaald. Richtprijs: tussen 700 en 2.000 euro

De biofilter komt in aanmerking voor VLIF-subsidies. Sommige telersverenigingen voorzien GMO tussenkomst. Vraag zeker na bij uw coöperatie.

Deze workshop komt in aanmerking voor het behouden van de fytolicentie
Deze workshop kadert in het demonstratieproject Bioremidiatie van Vlaamse Overheid en Europese Unie.