Vrijdag 30 november werd het project SocroSense afgesloten met een studienamiddag over gps-sensortechnologie. Bezoekers van alle Vlaamse provincies en Nederland reisde naar Sint-Katelijne-Waver om deze interessante namiddag bij te wonen.

De studienamiddag werd afgetrapt met een verwelkoming door directeur Raf De Vis van het Proefstation voor de groenteteelt. Hij vatte het project kort samen. SocroSense had als doel om ervaringen, knelpunten en ideeën uit te wisselen en hieruit mogelijks nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Initiatieven in de vorm van nieuwe projecten of mogelijk al oplossingen voor knelpunten of ideeën van telers en loonwerkers.

Na de verwelkoming kwamen de verschillende onderzoeksinstellingen die partner waren in dit EIP-project aan het woord. Gert van de Ven wist veel te vertellen over gps op de Hooibeekhoeve. Onno Bes van het Proefstation heeft de gps-technieken die op het proefstation worden toegepast toegelicht en toonde diverse resultaten van de jarenlange ervaring met de Isaria gewassensor.

Simon Cools van ILVO bracht een heel duidelijk verhaal over verschillende dronebeelden en alle mogelijke camera’s en sensoren. Niels Wouters van MeBios KULeuven kreeg alle deelnemers stil met alle mogelijke onderzoeken die MeBios kan uitvoeren.

Daarna werd in een presentatie de gesprekken die gevoerd zijn tijdens het project SocroSense samengevat. Ervaringen, knelpunten en ideeën van telers en loonwerkers kwamen aanbod.

Deze presentatie was als springplank naar het tweede gedeelte van de dag. Acht technologiebedrijven kwamen zelf aan het woord op het beursgedeelte. Iedere standhouder mocht zijn/haar technieken toe lichten en kon inpikken op knelpunten en ideeën van de deelnemende bedrijven.

Presentaties en programmaboekje zijn HIER te bekijken.