De tweede Internationale Workshop van FERTINNOWA vond plaats in het World HortiCenter op woensdag 15 en donderdag 16 november. Tijdens dit evenement werd een overzicht gemaakt van de nieuwe technologieën die een efficiënter water en nutriëntengebruik in de hand werken, die de waterkwaliteit verbeteren en die de milieuimpact aanzienlijk verminderen.

 

Verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen stelden hun nieuwste innovaties voor tijdens dit evenement. Deelnemers werd de kans gegeven om te stemmen op de technologie die zij de meest vernieuwende vonden. Van der Ende Group won deze prestigieuze prijs met hun ‘Poseidon Sodium Remover’. Met een overtuigende 56% van de stemmen werd het de meest vernieuwende wateroplossing van deze workshop.

 

De Poseidon Sodium Remover: De plantbehandeling van Moor Filtertechniek (deel van Van der Ende Group) biedt een oplossing om natrium en restanten van gewasbeschermingsmiddelen  te verwijderen uit het water. De installatie is opgenomen op de Nederlandse BZG-lijst.

 

Een volledig overzicht van de voorgestelde technologieën vind je terug op de website van FERTINNOWA. http://www.fertinnowa.com/activities/meeting-growers-needs-exchanging-technologies-irrigation-fertigation/technology-market/