In augustus is een nieuwe tractor geleverd op het Proefstation voor de Groenteteelt. Om alle werkzaamheden tijdig en efficiënt te kunnen uitvoeren was het de laatste jaren wel duidelijk dat er een extra tractor aangekocht moest worden.

De nieuwe New Holland T6.140 is tevens weer volledig uitgerust met een SBG Precision Farming rtk-gps systeem. En dit met alle gps-mogelijkheden die voor het Proefstation belangrijk zijn.

De New Holland is geleverd door L. Vercammen uit Berlaar. De tractor is tevens door hem uitgerust met een afstandsbediening om de tractor te laten rijden en stoppen, versnellen en vertragen, de hefinrichting te bedienen en het bedienen van de aftak-as. En dit met de nodige veiligheidsvoorziening zoals een noodstop die de tractor direct stil zet en een buitenbereik- beveiliging om de motor uit te schakelen indien de afstandsbediening buiten het bereik van de tractor komt. De hele bediening gebeurt draadloos en de nodige aanpassingen zijn mooi geïntegreerd in de tractor.

Het gps-systeem is geleverd door SBG Precision Farming en prachtig opgebouwd door Hilaire Van Der Haeghe. Met de nodige snufjes is het gps-systeem helemaal naar vraag van het Proefstation opgebouwd. Zoals het verplicht gebruiken van een obstakelbeveiliging, een start-stop systeem voor de aanleg van proefvelden en een aansluiting om de gps-gestuurde slangenpomp voor vloeibare meststoffen te doseren.

Met deze investering is het Proefstation klaar voor de toekomst!!

Met dank aan SBG Precision Farming, Hilaire Van Der Haeghe en Vercammen bvba