Vanaf 8 november beschikt het Coördinatiecentrum Voorlichting en Begeleiding duurzame Bemesting (CVBB) over een eigen website (www.cvbb.be). Die bundelt alle informatie over de werking en aanverwante thema’s en houdt de bezoeker op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het CVBB.

Tot nu toe kon je op de websites van de verschillende partners van het CVBB alle beschikbare informatie raadplegen, weliswaar versnipperd”, licht algemeen coördinator Dirk Coomans toe. “Dankzij de nieuwe website is de berichtgeving nu gecentraliseerd, waardoor geïnteresseerden sneller zicht krijgen op de werking van het CVBB.” Naast de nieuwsberichten en artikels over bemesting vindt de gebruiker er ook de rechtstreekse contactgegevens van zijn CVBB-adviseur.

Individuele bedrijfsbegeleiding en waterkwaliteitsgroepen

Het CVBB is opgericht in 2011 als een flankerende maatregel bij het mestactieplan, met specifieke taken en doelstellingen. De website legt uit wat die taken concreet zijn, wie de partners zijn en binnen welk ruimer kader het CVBB opereert.

Het CVBB heeft onder meer als taak te zoeken naar de oorzaken van de rode MAP-meetpunten en samen met de betrokken land- en tuinbouwers oplossingen uit te werken. Dit wordt gebiedsgericht aangepakt via de waterkwaliteitsgroepen. Wie wil weten wat een waterkwaliteitsgroep is en wat dat inhoudt, kan vanaf nu terecht op de website. De website biedt ook een antwoord op specifieke vragen over bedrijfsbegeleiding. Landbouwers kunnen er op een eenvoudige manier bedrijfsbegeleiding bemesting aanvragen bij een begeleidende instantie naar keuze.

Geïnteresseerden kunnen bovendien de resultaten opvolgen van de officiële metingen aan een MAP-meetpunt of grondwatermeetput in hun buurt. De website geeft aan hoe en waar ze de resultaten kunnen opvragen. Tot slot bundelt het ook verschillende andere interessante websites rond waterkwaliteit en bemesting.