GIP GIF project: kwaliteitsverbetering asperges en prei

Kwaliteitsverliezen van producten zorgen voor mindere kwaliteit en prijs. Dit project onderzoekt of er mogelijkheden zijn voor kwaliteitsverbetering in asperges en prei. Voor de asperges blijkt uit de aanvoer resultaten van BelOrta in het jaar 2014 dat er 24 % blauwe/roze asperges…

Lees meer

Duurzame alternatieven voor ethefon in de tomatenteelt

Om de productiesnelheid aan het einde van de teelt op peil te houden, wordt er gebruik gemaakt van ethefon, een natuurlijk plantenhormoon dat de rijping van tomaten stimuleert. Het gebruik van ethefon staat echter steeds meer ter discussie omwille van zijn mogelijke…

Lees meer

IWT: Verbetering van de houdbaarheid van veldsla en kropsla

De doelstelling van dit project is daarom tweedelig. Enerzijds zal er een snelle meettechniek ontwikkeld worden die de kwaliteit van veldsla en kropsla objectief kan meten en een voorspelling van het potentieel uitstalleven mogelijk maakt. De meettechniek moet ook gemakkelijk en snel…

Lees meer